İngiltere’de Öğrenci Olmak: Yemek Hazırlamak

Benim gibi dışarıda yemeği çok sevmiyorsanız gelin size burada ki yemek hazırlama sürecimden biraz bahsedeyim. Tabi ki gezdiğim sürece dışarıda yemek yiyorum. Sadece çok fazla tercih etmiyorum. Pizza gibi genelde hazır olarak satılan çoğumuz sevdiği gıdaları da marketten hazır dondurulmuş alıp ısıtarak yemeği tercih ediyorum.

Şimdi yurtların mutfak kısmı hakkında genel bilgiler vermek istiyorum. Benim kaldığım yurtta ve diğer çoğu yurtta mutfakta olan araç-gereçleri sayayım öncelikle; Buzdolabı, ocak, fırın, mikrodalga fırın, elektrikli su ısıtıcı, ekmek kızartma makinesi gibi gerekli olan elektrikli cihazlar mutfakta mevcut oluyor. Ben sadece yemek pişirme ve yeme için gerekli araç gereçleri aldım. Bunlar da kabaca tencere, tava, bıçak, tabak, kaşık vs.

Gerekli olan araç-gereçleri çok ucuza temin edebileceğiniz bir yer söyleyeceğim. İçerisindeki çoğu ürünün fiyatı £1 olan yerler mevcut. İngiltere’de ki her şehirde bu dükkanlardan var. Ayrıca İnternet üzerinden de alışveriş yapabilirsiniz. Tüm ihtiyaçlarınızı buralardan karşılayabilirsiniz. Çok bilinen Poundland‘den bahsetmek istiyorum. İçerisinde mutfak araç gereçlerinden kırtasiye malzemelerine yiyecekten giyime her şeyi bulabiliyorsunuz. Temel ihtiyaçların çoğu buralardan karşılanabiliyor.

İngiltere’de öğrenci olarak yemek hazırlamak gerçekten çok kolay. Ülkede bizim ülkemizin aksine hazır ve konserve gıdalar çok çok daha uygun. Bundan dolayı yemek hazırlama süreci ortalama 15 – 20 dakikayı geçmiyor. Yapılması gereken konserveyi açmak ve ısıtmak. Daha lezzetleri olması istiyorsanız ya da seviyorsanız; soğan, baharat vs ekleyerek yemeği damak zevkinize uygun hale getirebilirsiniz. Örneğin az miktarda kuru soğanı sıvı yağ ile pişirdikten sonra üzerine hazır konserve fasulyeyi açıp dökerek harika bir kuru fasulye yapabilirsiniz. Aynı şekilde konserve taze fasulye, patates, barbunya, nohut, yeşil mercimek gibi yemekler de yapılabilir. Kahvaltı konusunda çok problem yaşanmıyor. Aşağıda örnek bir kahvaltımı paylaşmak istiyorum. Tabi bu kahvaltıyı bayrama özel hazırladım her zaman bu kadar uğraşmıyorum 🙂

Sıradan bir güne ait kahvaltım da aşağıdaki gibi oluyor 🙂

Sizde kendi yemeğinizi rahatça hazırlayabilir ve gönül rahatlığı ile yiyebilirsiniz.

Şimdi hazırladığım yemeklerden birkaç görsel paylaşmak istiyorum. Daha önce yemek yapma tecrübesi olmayan biri olarak değerlendirmenizi rica ediyorum. Kırmızı tepsim kesinlikle vazgeçilmezim baştan belirteyim 🙂

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: İçerik korunmaktadır.